Interface vloerbedekking: modulair en duurzaam
Met Interface, de wereldmarktleider in modulaire vloerbedekking, levert Van Voorst vloertegels en tapijt van topkwaliteit. Interface is groot geworden doordat het bedrijf continu op zoek is naar innovaties en nieuwe methoden en materialen. Interface vloerbedekking is uniek en niet na te maken door de concurrentie.
De unieke hoog-laag structuren en de hang naar natuur druipt van de ontwerpen en de tegels af. Dit ziet u ook vaak terug in de vloeren zelf, die regelmatig geïnspireerd zijn door de natuur en de buitenomgeving. Interface blijft innoveren en komt steeds weer met de mooiste collecties op de markt die passen in iedere ruimte.
Wat bijzonder is aan Interface is dat de visie centraal staat in de bedrijfsvoering. In 1994 heeft Interface dan ook besloten om volledig duurzaam te worden. Dit duurzaamheidsproject, ook wel ‘Mission Zero’, is het bewijs van de krachtige visie van het bedrijf. Heeft u interesse in Interface vloerbedekking die passen in uw bedrijfspand? Neem dan contact met ons op.
Waarom kiezen voor Interface vloeren?
- Topkwaliteit
- Volledig duurzaam
- Onderscheidend
Mission Zero: Onderscheidende producten door duurzaamheid
Het assortiment van Interface vloerbedekking is behoorlijk groot en wordt gekenmerkt door het streven naar duurzaamheid. Een goed voorbeeld hiervan is de Microsfera tegel, die erg weinig CO2 verbruikt tijdens het delven van de grondstof en de productie. Dit komt doordat Interface tijdens het productieproces de precoat-laag in de tegel overbodig heeft gemaakt. Ook door de terugname van oude tegels (re-entry) sluiten ze de cirkel van de circulaire economie. Interface heeft de belofte vastgelegd om elke negatieve impact van het bedrijf op het milieu voor 2020 te elimineren. En met succes, want de invloed van het bedrijf op het milieu is sterk verminderd. Kiest u voor een Interface vloerbedekking, dan kiest u voor duurzaamheid.
Biomimicry: leren van de natuur
Biomimicry is een studie over de natuur. Interface kijkt naar hoe de natuur problemen oplost en hoe het ons kan leren over het creëren van duurzame, mooie en unieke vloerbedekkingen. Interface keek hoe de natuur vloeren ontwerpt; of dat nu bladeren op een bosbodem zijn of kiezels op het strand.De vloeren die zij ontwikkelde zijn niet alleen opgebouwd uit unieke afzonderlijke modulaire stukken, maar zijn ook flexibel. U kunt de onderdelen voortdurend verplaatsen zonder dat dit invloed heeft op het uiterlijk. Deze willekeurigheid maakt de Interface vloerbedekkingen uniek.
The Net Effect
The Net Effect is een collectie van Interface, waarin afgedankte vissersnetten worden verwerkt in de tapijttegels. Op deze manier biedt Interface kleine vissersgemeenschappen in de Filipijnen een extra inkomstenbron. Vissers verzamelen afgedankte netten van het strand en uit het water. Vervolgens koopt Aquafil, garenleverancier van Interface, deze visnetten op en verwerkt het in het garen.
De snelle groei van Interface
Na de overname van het welbekende Heuga, is Interface opgericht in 1973 door oprichter C. Ray Anderson om in te spelen op de vraag naar flexibele vloerbedekking. De verkoopcijfers bleven elk jaar groeien en het bedrijf ging in 1983 de beurs op.
Vervolgens groeide het bedrijf door naar Europa en het Midden-Oosten en breidde ook het assortiment uit. Om de groei nog verder te versterken nam het bedrijf ook nog Heuga Holdings BV over en in de jaren daarna nog meer dan 50 bedrijven. Door alle overnames werden ze de absolute wereldleider in modulaire vloerbekleding.
Interface vloerbedekkingen: voorbeelden
Het assortiment vloerbedekkingen van Interface is groot. Graag laten we u een aantal projecten zien waar we de Interface vloerbedekkingen hebben geplaatst.
- Bij BDO in Amstelveen hebben we op vijf verdiepingen luxe vinylvloeren en tapijttegels van Interface gelegd.
- Bekijk hier de vloeren bij het Trimbos-Instituut in Utrecht, waar we maar liefst 5000 m2 aan Interface vloeren hebben gelegd.
- Het hoofdkantoor van Unik ging voor een nieuwe look met de Touche & Tones collectie van Interface. Het resultaat? Kleurrijke tapijttegels met natuurlijke elementen!
- Interface verlengt de levensduur van tapijt door hergebruiken. Bij Natuur en Milieu in Utrecht hebben we in totaal 900 m2 van de ReUse tapijttegels van Interface
Meer weten?
Wilt u meer weten over Interface? Bel ons gerust voor het maken van een afspraak of laat uw telefoonnummer achter, zodat we u terug kunnen bellen wanneer het u uitkomt.